Woningbeoordeling:
stersterstersterster half 8,3 uit 10 | 63 beoordelingen
Menu
Uitgelichte afbeelding voor Kosten mantelzorgwoning

Kosten mantelzorgwoning

Het bouwen of het plaatsen van een mantelzorgwoning is uiteraard niet vrij van kosten. Maar voor veel mensen is het wonen in een mantelzorgwoning goedkoper dan in een zorginstelling. Dit wordt vooral duidelijk wanneer de kosten van eigen bijdragen aan een zorginstelling worden vergeleken met de totale kosten voor een mantelzorgwoning.

Doordat de meeste mantelzorgwoningen verplaatsbaar zijn kunnen deze eventueel na het beƫindigen van de zorgrelatie doorverkocht worden.

Een keuze maken
Wellicht twijfelt u tussen het verbouwen van een bestaand gebouw, bijvoorbeeld een schuur, garage of stal, of het kopen van een mantelzorgwoning. Het is dan belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden van het verbouwen van een bestaand gebouw. Na het beƫindigen van de zorgrelatie dient de woning namelijk onbewoonbaar gemaakt te worden. Dit houdt in dat het niet meer mogelijk mag zijn om te wonen in het gebouw. Hiervoor zal de keuken en sanitair verwijderd moeten worden. Dit maakt dat het verbouwen van een bestaand gebouw meestal veel duurder dan een mantelzorgwoning kopen of huren.

Wilt u meer weten over de kosten voor een mantelzorgwoning? De verkoopadviseurs van Huis in de Tuin staan altijd voor u klaar.

Advies nodig?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een mantelzorgwoning? De verkoopadviseurs van Huis in de Tuin staan altijd voor u klaar.

Wilt u meer weten over mantelzorgwoningen?