Woningbeoordeling:
stersterstersterster half 8,3 uit 10 | 63 beoordelingen
Menu
Uitgelichte afbeelding voor Vraag naar mantelzorgwoning huren stijgt

Vraag naar mantelzorgwoning huren stijgt

De afgelopen jaren neemt de vraag naar mantelzorgwoning huren steeds meer toe. Ook Huis in de Tuin merkt dat de vraag naar huren onder haar klanten stijgt. “Met de wetenschap dat de mantelzorgwoning na een bepaalde tijd weer verwijderd moet worden geven veel van onze klanten aan een voorkeur te hebben om de woning te willen huren”, vertelt Peter van Ruler, Aankoopadviseur bij Huis in de Tuin.

Ondanks deze stijgende vraag zijn er nog weinig bedrijven die mantelzorgwoningen te huur aanbieden. Huis in de Tuin biedt echter al jaren deze optie aan. “Wij snappen de voorkeur om te huren als geen ander en bieden dit dan ook geregeld aan. Het is voor sommige klanten lastig om in te schatten hoe lang de mantelzorgwoning nodig is, het huren van een mantelzorgwoning is dan een ideale oplossing.”

De voordelen van een mantelzorgwoning huren

Naast dat het huren een minder grote investering is voor mensen heeft het huren ook nog andere voordelen. “Zo kunnen we een huur zorgwoning binnen twee weken na aanvraag plaatsen, in plaats van de zes tot acht weken die we rekenen voor het plaatsen van een koop zorgwoning. Ook kan er in een aantal gevallen een beroep worden gedaan op verschillende subsidies vanuit de gemeente en overheid. En het huurcontract kan worden aangevuld met zorgpakketten en extra facilitaire diensten door zorgaanbieders en bedrijven”, aldus Peter van Ruler.

Meer flexibiliteit in onzekere tijden

Wanneer het onzeker is hoe lang de mantelzorg nodig is, vinden mensen het fijn om wat meer flexibiliteit te hebben. “Daarom bieden wij zowel korte als lange huurcontracten aan. En mocht de mantelzorgwoning na enige tijd niet meer gebruikt worden, dan komen wij de woning op korte termijn verwijderen. Zo proberen wij mee te bewegen met de situatie van onze klant en ontzorgen daarmee onze klant niet alleen bij de aanschaf, maar ook bij de afhandeling.”

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over een mantelzorgwoning huren? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs.

+31 (0)343 - 78 59 41 info@huisindetuin.nl

Harderwijkerweg 26
6732 ER Harskamp

Wilt u meer weten over mantelzorgwoningen?