Woningbeoordeling:
stersterstersterster half 8,3 uit 10 | 63 beoordelingen
Menu
Uitgelichte afbeelding voor Wat de WMO kan betekenen voor uw mantelzorgchalet

Wat de WMO kan betekenen voor uw mantelzorgchalet

Om mensen die hulpbehoevend zijn, zo lang mogelijk thuis te laten wonen, is er de WMO. De WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning en zorgt ervoor dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn. Mantelzorgers en mensen die ondersteuning nodig hebben kunnen hier een beroep op doen. Welke ondersteuningen zijn er? En wat is de ervaring van Huis in de Tuin met deze wet? U leest het hier.

Hulp aanvragen voor in en aan het huis

Ondersteuning door de WMO kan plaatsvinden als algemene voorziening of maatwerkvoorziening. Bij maatwerkvoorzieningen kunt u denken aan bijvoorbeeld ondersteuning in de mantelzorg en hulp in de huishouding. Bij algemene voorzieningen kunt u hulp krijgen in de vorm van bijvoorbeeld een boodschappendienst.

Enkele voorbeelden waarvoor u binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (onder andere) hulp kunt aanvragen:
• Het huishouden;
• Woningaanpassingen;
• Vervoer;
• Ondersteuning voor u als mantelzorger;
• Begeleiding.

Een zorgunit van Huis in de Tuin met ondersteuning van WMO

We delen graag een succesverhaal over hoe de WMO heeft geholpen, een zorgunit van Huis in de Tuin te realiseren. Het succesverhaal van een familie die een zorgunit van Huis in de Tuin heeft aangeschaft met behulp van de WMO:

Deze familie heeft zelf contact gezocht met Huis in de Tuin en kwam langs in onze showroom.

Na met meerdere aanbieders gesproken te hebben, bleek Huis in de Tuin uit te blinken in het mooiste huis, een vriendelijke ontvangst en op de showroom locatie zag het huis er als modelwoning ook goed uit.

De familie besloot voor onze organisatie te kiezen, omdat we een op maat oplossing voor hun woonwensen konden bieden. We voorzagen de familie van alle benodigde informatie, tekeningen schetsen en hielpen ze als ze dat wilden in het traject met de WMO.

Deze familie koos er zelf voor om het traject met de gemeente aan te gaan en na vele gesprekken met diverse klantmanagers is begin dit jaar de zorgunit in de tuin geplaatst.

Met welk cijfer beoordeelden zij Huis in de Tuin?

Advies: 7,5
Deskundigheid: 7,5
De oplossing: 7,5
Klantvriendelijkheid: 9

In verband met privacy willen deze bewoners graag anoniem blijven.

Omdat de familie zelf heel betrokken is geweest bij de WMO-aanvraag en inmiddels ervaringsdeskundig is, deelt ze graag haar ervaring en een aantal tips met u als lezer.

Tips voor uw WMO-aanvraag

Om te weten welke zorgbehoeften er zijn en waarmee u geholpen kunt worden en kijkt de gemeente samen met u naar uw situatie en uw behoeften. Omdat dit een belangrijk gesprek en traject is geven wij en bovengenoemde familie u graag enkele tips ter voorbereiding voorafgaand aan dit gesprek.

• Bedenk van tevoren waarmee u geholpen bent;
• Schrijf vooraf u het gesprek ingaat op wat u zelf in het gesprek wilt bespreken; zo vergeet u niets.
• Vraag eens na bij de gemeente waar u woont of u recht hebt of aanspraak kunt maken op een consulent. Een consulent is de schakel tussen alle afdelingen binnen de gemeente. En helpt u het overzicht te bewaren.
• Zorg dat uw wensen duidelijk weergegeven worden bij het indienen van een WMO-aanvraag. Huis in de Tuin kan helpen om gedetailleerde technische tekeningen aan te leveren. Deze uitgebreide tekeningen ondersteunen het verzoek dat u indient bij de WMO.

Een persoonlijk gesprek met de gemeente over de WMO vraagt u aan bij uw eigen gemeente.

Meer weten over woningaanpassingen in een mantelzorgchalet?

Wilt u meer weten over een aangepaste mantelzorgwoning? Of heeft u al een mantelzorgchalet van Huis in de Tuin en bent u benieuwd welke woningaanpassingen er in uw mantelzorgchalet mogelijk zijn? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs.

+31 (0)800 - 33 999 99 info@huisindetuin.nl

Harderwijkerweg 26
6732 ER Harskamp

Wilt u meer weten over mantelzorgwoningen?