Woningbeoordeling:
stersterstersterster half 8,3 uit 10 | 63 beoordelingen
Menu
Uitgelichte afbeelding voor Wim Spierings blijft bij zijn geliefde koeien dankzij zijn nieuwe mantelzorgwoning

Wim Spierings blijft bij zijn geliefde koeien dankzij zijn nieuwe mantelzorgwoning

Wim Spierings en zijn vrouw Truus zijn dit jaar verhuisd naar een nieuwe mantelzorgwoning. De zorgwoning staat vlakbij hun boerderij aan de Sasweg in Sprang-Capelle. ‘Zo blijf ik betrokken bij mijn koeien’, zegt de 64-jarige Spierings, die lijdt aan primair-progressief multiple sclerose (MS).

Sinds 2014 runt zijn zoon Patrick de boerderij. Hij is samen met zijn drie kinderen al een paar maanden geleden naar de woning bij de boerderij verhuisd. “In eerste instantie dachten we eraan om in zijn huis te gaan wonen”, zegt Wim Spierings. “Handig is dat niet, bovendien zou ik dan de boerderij moeten missen”.

Een mantelzorgwoning kopen dankzij een aanpassing in de regelgeving

Via een organisatie werden ze geïnformeerd dat de regelgeving om een mantelzorgwoning te kopen is veranderd. Met deze regelgeving is het mogelijk om een mantelzorgwoning te laten bouwen bij de boerderij. ‘Dat was de allerbeste oplossing’, aldus Wim.

Peter van Ruler van Huis in de Tuin geeft aan dat de mantelzorgwoning wel aan een aantal eisen voldoen. “De woning mag maximaal 100 vierkante meter zijn. En hij heeft een hijsoog, zodat-ie kan worden verplaatst. Het is houtskeletbouw, ook dat is verplicht. Stenen zijn verboden, het mag geen onroerend goed zijn.”

Een zorgwoning op maat

De nieuwe zorgwoning is speciaal ingesteld op de behoeften van Wim Spierings. “Alles is gelijkvloers. Door de vloerverwarming, die in de zomer kan worden gebruikt om de woning te koelen, heb ik geen last meer van temperatuurverschillen.”

Dankzij de mantelzorgwoning blijft Wim samen met zijn vrouw dichtbij de boerderij wonen. “Truus kan daardoor voor het kleinvee blijven zorgen en daarmee Patrick werk uit handen nemen. En ik zelf kan op mijn tractor blijven rijden en zo de koeien voeren.” Door mee te helpen aan de werkzaamheden blijft hij in beweging en dat is voor zijn ziekte belangrijk.

Bekijk het volledige artikel in het Brabants Dagblad.

Benieuwd naar de mantelzorgwoningen van Huis in de Tuin?

Een zorgwoning is de ideale zorgoplossing in uw eigen omgeving. U kunt een mantelzorgwoning kopen of huren en geheel aanpassen naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden, neem contact met ons op of vraag een brochure aan.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs.

+31 (0)343 - 78 59 41 info@huisindetuin.nl

Harderwijkerweg 26
6732 ER Harskamp

Wilt u meer weten over mantelzorgwoningen?